Standard mist stootkracht en krijgt in slot nog deksel op de neus van Valenciennes

Standard mist stootkracht en krijgt in slot nog deksel op de neus van Valenciennes

14-12-2022 16:29
1

Standard Luik heeft geen vertrouwen kunnen opdoen voor haar bekerduel met Royal Antwerp FC. In haar laatste voorbereidingswedstrijd bleek Valenciennes FC te sterk: 0-1. Vooral in de voorhoede misten De Rouches wel enkele bepalende spelers.

Ronny Deila had blijkbaar geen bijkomende bevestiging meer nodig, want de trainer stuurde niet zijn allersterkste elf de weide in. Zo startten uitblinkers als Nicolas Raskin, Denis Dragus, Stipe Perica en Philippe Zinckernagel op de bank. Zij vielen, op Dragus na, pas laat in. Vooral in de aanvallende sector ontbrak het Standard dan ook aan stootkracht. Echt gevaar stichten lukte zelden tot nooit.

Voor de pauze kon Valenciennes daar evenmin veel tegenover zetten, maar in het tweede bedrijf lukte dat beter. Zowat halverwege raakte Mathis Picouleau zelfs de dwarsligger. Het bleek slechts uitstel van executie voor Standard, toen Mohammed Kaba tien minuten voor het eindsignaal toch voor de voorsprong zorgde. De ingevallen Perica reageerde nog met een schot net naast, maar aan de 0-1 veranderde niets meer.

Na een bemoedigende heenronde heeft Standard zo niet meteen een ankerpunt kunnen versieren met het oog op het tweede luik van het seizoen. Dat begint nochtans pittig: dinsdag wacht Antwerp in de achtste finales van de Croky Cup, enkele dagen later volgt een verplaatsing naar KAA Gent in de Jupiler Pro League.