Na Marokkaans feest: 'Politiekantoor bekogeld, persoon verliest drie vingers'

Na Marokkaans feest: 'Politiekantoor bekogeld, persoon verliest drie vingers'

10-12-2022 18:45 Laatste update: 21:20
70

De Marokkaanse nationale ploeg is dé revelatie van het WK in Qatar. De kwelduivel van de Rode Duivels gaan naar de halve finale na winst tegen Portugal (1-0).

En uiteraard wordt dat uitbundig gevierd. Van Marrakech tot in Brussel en Antwerpen, de Marokkanen laten zich gelden na de historische prestaties op het WK. Het is het eerste Afrikaanse land dat de halve finale van het mondiale tornooi kan bereiken.

Vrijwilligers in Antwerpen en Brussel moeten ervoor zorgen dat het feest niet uit de hand loopt. Voorlopig zijn er geen incidenten. In Brussel zorgen de Marokannen voor een menselijke ketting om de politie weg te houden. In Antwerpn wordt onder meer vuurwerk afgestoken, de Turnhoutsebaan is afgesloten.

Update: Volgens Het Nieuwsblad wordt de sfeer in Brussel grimmiger. Een grote groep is aan het feestvieren, maar kleinere groepjes beginnen zich naar de politie te richten. Er heerst een nultolerantie als de politie wordt aangevallen of bekogeld. Er worden met stenen gegooid en de politie grijpt in met traangas.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat jongeren in Antwerpen op het Kiel een politiekantoor hebben bekogeld. De Antwerpse politie laat ook weten aan Gazet van Antwerpen dat een persoon door vuurwerk zwaargewond is geraakt aan zijn hand. Het slachtoffer zou drie vingers hebben verloren.