'Club Brugge, Standard en Antwerp helpen KBVB in zoektocht naar bondscoach'

'Club Brugge, Standard en Antwerp helpen KBVB in zoektocht naar bondscoach'

07-12-2022 18:03 Laatste update: 20:23
65

Door het vertrek van Roberto Martinez moet de Koninklijke Belgische Voetbalbond op zoek naar een nieuwe bondscoach. Daar staat CEO Peter Bossaert voor in, maar hij zal gesteund worden door enkele opvallende namen.

Zo weet men bij De Standaard dat Bossaert de hulp zal krijgen van drie figuren uit de Belgische voetbalwereld. Zo zullen ook Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe, Antwerp-CEO Sven Jaecques en Standard-CEO Pierre Locht de huidige CEO van de KBVB bijstaan in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Die 'taskforce' zal een evaluatie maken van de sportieve situatie bij de Rode Duivels en het profiel van de nieuwe bondscoach bepalen.

Vooral de terugkeer van Verhaeghe mag opvallend genoemd worden. De sterke man van Club Brugge was in het verleden nog ondervoorzitter bij de KBVB, maar besloot in 2019 om te stoppen bij de KBVB. Nu keert hij dus echter (tijdelijk) terug.

Wie de nieuwe bondscoach zal worden, is nog niet bekend. Thierry Henry, Thomas Vermaelen en Hervé Renard werden al genoemd als mogelijke opties.