Ook Standard wil geen gesloten beleid: “Niets had incidenten voorkomen”

Ook Standard wil geen gesloten beleid: “Niets had incidenten voorkomen”

07-12-2022 10:14
6

Er hangt Standard en RSC Anderlecht een stevige sanctie boven het hoofd. De ‘Clasico’ werd gestaakt nadat er rookbommen op het veld gegooid werden. Een actie die in de lijn ligt met het gedrag van de Belgische fans in het eerste deel van de competitie. 

Anderlecht en Standard weigeren het voorstel van het parket en pleiten voor meer mildheid. Het besluit zal niet onmiddellijk worden genomen. De tuchtraad geeft zichzelf dan ook bedenktijd. Het openbaar ministerie hoopt op zware sancties, de clubs hebben zich alvast proberen verdedigen. 

Het ministerie gelooft dat het voorval kan dienen als voorbeeld voor anderen. De straf moet volgens het ministerie dan ook zwaar zijn. Vier wedstrijden achter gesloten deuren, waarvan twee effectief: één thuis, de andere uit. Dat lijkt het voorstel te zijn. Anderlecht reageert meteen en lijkt hard tegen de sancties in te gaan. 

Standard heeft eenzelfde reactie in huis. Anne Cools, de personeelsdirecteur van Standard, heeft gevraagd de boete te verlagen tot 5.000 euro en geen schorsing op te leggen. "De Anderlecht supporters stonden buiten de bus om er een puinhoop van te maken. Niets had de incidenten kunnen voorkomen. Het optreden van de Luikse politie en Standard stewards beperkte de schade", klinkt het.