Verandering geëist: Technisch directeur mag niet langer zelf de bondscoach zijn

Verandering geëist: "Technisch directeur mag niet langer zelf de bondscoach zijn"

05-12-2022 23:32
6

Na een ontnuchterend WK in Qatar lijkt het Belgische voetbal een (succesvolle) bladzijde te hebben omgeslagen. Roberto Martinez heeft zijn afscheid al aangekondigd en ook binnen de spelersgroep worden er flinke wijzigingen verwacht. De Belgische voetbalbond zou evenzeer wel eens grondig van gezicht kunnen veranderen.

RTBF vroeg aan journalist Pascal Scimè welke uitdagingen hij ziet voor de KBVB. Dat blijken er behoorlijk wat te zijn. De bobo's wilden deze maandag al een eerste stap zetten naar een nieuwe bondscoach, maar die snelle timing bleek toch iets te ambities. "Er wordt van alle kanten veel over gesproken, maar we zitten er nog ver van. Het was een goede zaak om die conferentie uit te stellen. Eerst moeten de prioriteiten bepaald worden", klinkt het.

Volgens Scimè ligt er veel werk op de plank. "De KBVB staat op een keerpunt, aan het einde van een tijdperk. Eerst moet het zelf de balans opmaken van zes jaar Martinez", zet hij zelf een cruciaal punt op de agenda. Wat is er goed gelopen en wat niet? Zowel zijn rol als technisch directeur als die van bondscoach moet grondig geanalyseerd worden, vindt Scimè. 

"De bond moet geen tijd winnen, ze heeft net tijd nodig om op die verschillende vragen te antwoorden", predikt Scimè een rustige aanpak. Niet overhaasten, met andere woorden. "Op het niveau van de bond is het niet langer wenselijk om alle kaarten en sleutels in de handen van één man te steken. We hebben nood aan een aparte technisch directeur en keuzeheer", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie