Japanners nog steeds trauma aan Rode Duivels: “Voorbije vier jaar waren zwaar”

5 december om 09:59

Japan speelt op maandag de achtste finale tegen Kroatië. Twee ploegen waar de Rode Duivels toch herinneringen aan hebben. Maar ook Japan lijkt het duel met de Rode Duivels niet te vergeten.

Op het WK in Rusland speelden de Japanners een ijzersterke wedstrijd tegen de Rode Duivels. De achtste finale in Rusland zorgde voor spektakel. Al hadden de Japanners dat uiteraard liever anders gezien. Ze kwamen op 2-0, maar de Belgen wisten het tij te keren en maakten net voor tijd de 2-3. Een memorabel doelpunt. Ook bij Japan.

Op de persconferentie werd Yuto Nagatomo bevraagd naar die partij. Het leek allemaal nog erg vers in zijn geheugen te zitten. "Dat ben ik nooit vergeten", klonk het. "Het blijft erg moeilijk. Zo'n match vergeet je niet. Ik kan me verschillende wedstrijdfases nog heel goed herinneren. De voorbije vier jaar zijn zwaar geweest."

De bondscoach van de Japanners Hajime Moriyasu was toen assistent. Ook Moriyasu herinnert het zich goed. "Voor mij hadden we die match moeten winnen. We verdienden het om de kwartfinales te bereiken. Intussen is de ploeg alleen maar sterker geworden."