Opvallend: 'Courtois, De Bruyne en Lukaku mogen zegje doen over nieuwe bondscoach'

Opvallend: 'Courtois, De Bruyne en Lukaku mogen zegje doen over nieuwe bondscoach'

04-12-2022 22:08
132

Na hun aftocht uit Qatar gonst het van de geruchten over mogelijke afscheidnemers bij de Rode Duivels. Menig supporters is het erover eens dat Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku echter liefst nog wat langer aan boord blijven. Ook de Belgische voetbalbond denkt er zo over. Die heeft zelfs een opvallend charme-offensief in petto.

Volgens De Standaard zal het genoemde trio van sterkhouders namelijk inspraak krijgen in de keuze voor de volgende bondscoach. Meteen na de roemloze uitschakeling in Qatar kondigde Roberto Martinez aan dat hij er de brui aan gaf. Daarom moet de KBVB na zes jaar op zoek naar een opvolger. Een werkgroep onder leiding van CEO Peter Bossaert zal zich de komende weken buigen over dat dossier.

In de loop van dat proces zal ook de mening gevraagd worden van Courtois, De Bruyne en Lukaku. Aan de ene kant is dat een erkenning voor hun geweldige staat van dienst bij de Rode Duivels, maar DS vermoedt dat er nog een andere strategie achter schuilt. De bond hoopt immers dat geen enkele van die drietand zijn pensioen aankondigt door hun zegje te mogen doen over de nieuwe bondscoach. Of die aanpak ook zal lonen, moet de toekomst uitwijzen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie