Crisisoverleg in Duitsland na pijnlijke uitschakeling: 'Een duidelijke eis'

Crisisoverleg in Duitsland na pijnlijke uitschakeling: 'Een duidelijke eis'

02-12-2022 16:46

De Duitse voetbalbond DFB heeft een crisisoverleg aangekondigd. Voorzitter Bernd Neuendorf en toezichthouder Hans-Joachim Watzke gaan volgende week met bondscoach Hansi Flick en teammanager Oliver Bierhoff om tafel, om te praten over de vroegtijdige uitschakeling op het WK.

Het is alarmfase één in Duitsland, dat voor de tweede keer op rij in de groepsfase van het WK strandde. De positie van Flick bij Die Mannschaft staat ter discussie. "U kunt zich voorstellen dat er een diepe teleurstelling heerst", zegt Neuendorf op het vliegveld van Doha tegen een groep verslaggevers. "Deze uitschakeling is uiterst pijnlijk."

"Ik verwacht van de technische staf dat zij een eerste sportieve analyse van dit toernooi geven en tevens perspectieven ontwikkelen voor de toekomst, want in 2024 wordt het EK in ons land gehouden", vervolgt de DFB-voorzitter, die ook een analyse van de ontwikkeling van de nationale ploeg sinds het WK 2018 verlangt. "Dat is een duidelijke eis van ons."

Flick blijft, zolang de gesprekken lopen, aan als bondscoach bij Duitsland. Zelf gaf hij al aan zijn werk niet neer te leggen en graag door te gaan.