Romano: Onana verlaat trainingskamp Kameroen per direct en keert niet terug

Romano: Onana verlaat trainingskamp Kameroen per direct en keert niet terug

28-11-2022 14:28
3

Andre Onana heeft het trainingskamp van Kameroen verlaten, meldt Fabrizio Romano. De Internazionale-doelman komt, of het Afrikaanse land zich wel of niet plaatst voor de achtste finales, niet meer in actie in Qatar.

'Onana heeft besloten het WK per direct te verlaten. Hij zal niet terugkeren, dat is bevestigd', schrijft Romano op Twitter. Onana werd door Kameroen om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten voor de groepswedstrijd tegen Servië. Inmiddels is duidelijk dat de voormalig Ajax-keeper ook tegen Brazilië niet in actie zal komen.

De verhalen gaan dat Onana is gebrouilleerd met bondscoach Rigobert Song. Ze zouden een discussie hebben gehad over de speelstijl van de sluitpost. Song verlangt een 'traditionele' keepersstijl van Onana, die bekend staat om zijn voetballende kwaliteiten. De doelman weigerde zijn stijl aan te passen, waarna een conflict is ontstaan. 

Devis Epassy vervangt Onana als keeper van De Ontembare Leeuwen. Het Afrikaanse land staat op de rand van uitschakeling.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie