Martinez naar de uitgang bij Rode Duivels? Hij is zijn eigen baas

Martinez naar de uitgang bij Rode Duivels? "Hij is zijn eigen baas"

28-11-2022 11:44 Laatste update: 11:44
38

Stapt bondscoach Roberto Martinez na het WK op? Heel wat fans zouden dat graag willen, maar Peter Vandenbempt is daar nog niet zo zeker van. Martinez is namelijk ook technisch directeur bij de KBVB.

"De bondscoach ligt al langer onder vuur. Als je dan begint te verliezen, dan komt dat nog meer boven water", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Ik vind ook niet dat hij een geweldige beurt heeft gemaakt met zijn vervangingen, die onder de loep zijn genomen en bevreemdend waren. Geen Doku en Openda, op die wissels zat ik te wachten omdat ze met die snelheid Egypte in de problemen hadden gebracht. Dat hadden ze ook kunnen doen met Marokko.

Heel wat fans roepen nu om het ontslag van Martinez, maar zo gemakkelijk gaat dat niet. "Want zoals je weet is Roberto Martinez ook technisch directeur, hij is dus zijn eigen baas. Bij de voetbalbond zijn ze allemaal een beetje verongelijkt als je daar een opmerking over maakt. CEO Peter Bossaert heeft gezegd dat ze na het EK een sportieve evaluatie hebben gemaakt met een panel van specialisten. Als we dan vroegen wie die mensen zijn, mochten we dat niet weten."

Donderdag spelen de Rode Duivels nog tegen Kroatië. Tenzij Canada ruim zou winnen van Marokko moet die wedstrijd gewonnen worden.