Mol in kamp van Rode Duivels, selectie gelekt?: “Zeer ambetant”

Mol in kamp van Rode Duivels, selectie gelekt?: “Zeer ambetant”

27-11-2022 14:13 Laatste update: 14:22
3

Dat de Rode Duivels met drie nieuwe namen aan de aftrap staan tegen Marokko, was om 11.30u al bekend. Een item dat de analisten van Sporza bezighield. Karl Vannieuwkerke spreekt over een mol in het kamp van de Rode Duivels.

“Hoe ambetant is dit?”, vraagt Karl Vannieuwkerke aan Frank Boeckx in het wintercircus in Gent. “Zeer ambetant”, antwoordt Boeckx. Ook bij RSC Anderlecht maakte de voormalige keeper dit mee. Boeckx getuigt: "Vaak komt het niet enkel van de spelers zelf, maar ook familie kan die informatie soms lekken." De voormalige keeper van Anderlecht legt de schuld niet bij de spelers en gelooft dan ook die het vaak niet doorhebben. “De namen zijn misschien gelekt, maar het tactische plan is niet gekend”.

Imke Courtois relativeert: “Ik denk niet dat dit zo veel prijs heeft, Marokko gaat hierdoor geen tactische wijzigingen doorvoeren.” 

De Rode Duivels spelen tegen Marokko in hun tweede wedstrijd van het WK. Bij winst is de Belgische nationale ploeg al zeker van een plekje in de knock-out fase. De wedstrijd tegen Kroatië van donderdag zou dan, afhankelijk van het resultaat tussen de Kroaten en Canada, gaan om de eerste positie in de groep van de Belgen. Rekenen en tellen dus, om mogelijk een sterkere tegenstander te ontwijken.