FIFA en Qatar krijgen hun zin: KBVB vecht verbod op OneLove-band niet aan

FIFA en Qatar krijgen hun zin: KBVB vecht verbod op OneLove-band niet aan

23-11-2022 15:55
6

De KBVB gaat het verbod van FIFA om de OneLove-aanvoerdersband te dragen op het WK voorlopig niet aanvechten bij het sporttribunaal CAS. De bond heeft daar samen met zes andere landen toe besloten.

Eden Hazard zou namens de Rode Duivels de OneLove-band dragen in Qatar, tot FIFA met een gele kaart dreigde. De Belgische bond zag er na de dreiging van de wereldvoetbalbond van af, net als Engeland, Duitsland, Denemarken, Nederland, Wales en Zwitserland. Woensdagochtend hebben de zeven Europese landen overlegd, met als uitkomst niet naar het CAS te stappen.

De Belgische voetbalbond reageerde nog niet op die beslissing, maar onze noorderburen deden dat wel al. "We blijven 100 procent achter OneLove en de boodschap hiervan staan: vóór verbinding (door het voetbal) en dus tegen elke vorm van discriminatie. We ervaren hierbij veel steun voor OneLove van onder meer Amnesty International, COC, FIFPRO, Nike en vele personen in binnen- en buitenland. De OneLove-aanvoerdersband wordt momenteel massaal aangeschaft", meldt de KNVB.

"We gaan dan ook door met de OneLove-campagne, in binnen- en buitenland. Eerder hebben de aanvoerders van Nederland en negen andere landen met de OneLove-band om gespeeld tijdens de Nations League-wedstrijden. Deze vallen onder de UEFA en dit gaf geen problemen. In maart 2023 staat het Nederlandse betaald voetbal met OneLove in het teken van de internationale dag tegen racisme en discriminatie."