Radzinski gelooft in Canada: Als ik Belgische verdediger was, zou ik bang zijn

Radzinski gelooft in Canada: "Als ik Belgische verdediger was, zou ik bang zijn"

22-11-2022 22:46
13

De eerste opdracht van de Rode Duivels op het WK 2022 luistert naar de naam van Canada. De Noord-Amerikanen zijn er voor het eerst in mensheugenis nog eens bij, komen uit pot vier, maar vallen toch niet te onderschatten. Tomasz Radzinski ziet het zelfs helemaal zitten voor zijn landgenoten.

Als Radzinski de kansen van de Canadezen moet inschatten om de volgende ronde te halen, houdt hij het op fifty-fifty. Niet slecht voor een relatieve nieuwkomer. "Geloof mij: er zit muziek in dit team. Canada kan dé ontdekking van dit WK worden", is Radzinsky lyrisch bij Het Laatste Nieuws. Aan de favorietenrol van de Belgen durft hij evenwel niet tornen. "We moeten niet liegen: Canada heeft nog niet de kwaliteiten van België. Nóg niet", lacht hij.

"Maar ik heb wel het gevoel dat Canada wordt onderschat", gaat de gewezen aanvaller van onder meer RSC Anderlecht en Everton FC verder. Vooral op offensief vlak moet Canada niet onderdoen voor de Rode Duivels, meent hij. "David maakte Lille al kampioen en zit ook nu weer aan negen goals. Buchanan doet het fantastisch bij Club. Davies heeft een offensieve rol bij de nationale ploeg", somt hij de sterkhouders op.

"Echt waar: Canada kan schitteren op dit WK", herhaalt Radzinski, die weliswaar niet blind is voor de zwakke punten van het elftal. De verdediging baart bijvoorbeeld zorgen. "De meesten spelen in de MLS en die competitie ligt al even stil. Maar met hun snelheid kunnen ze élke defensie pijn doen." En zeker en vast de Belgische, oordeelt Radzinski, die niet bepaald overloopt van snelheid. "Als ik de Belgische verdediging ben, dan zou ik schrik hebben. Daarom moet de tactiek van Canada duidelijk zijn: aanvallen! Zet België maar onder druk."