Koning Saudi-Arabië kondigt nationale feestdag aan na schok tegen Messi en co

Koning Saudi-Arabië kondigt nationale feestdag aan na schok tegen Messi en co

22-11-2022 18:41
6

De euforie is groot bij Saudi-Arabië na de enorme WK-stunt tegen Argentinië. Koning Salman heeft woensdag zelfs uitgeroepen tot nationale feestdag.

Saudi-Arabië was dinsdag verrassend de Argentijnse titelfavoriet de baas met 2-1, en dat mag gevierd worden. Dat vindt althans koning Salman, die woensdag heeft uitgeroepen tot nationale feestdag. Dat meldt onder meer Alarabiya. Alle mensen in het land genieten van een vrije dag, waardoor dinsdag tot in de laatste uurtjes gefeest kan worden.

De zege op Argentinië wordt gezien als één van de grootste stunts op het WK ooit. Ook bondscoach Hervé Renard kan zijn geluk niet op. "Het is een historische, gedenkwaardige overwinning die perspectieven biedt voor ons", laat hij weten. "We hebben het beste team ter wereld verslagen. Soms kunnen volledig gestoorde dingen gebeuren. We hebben ons goed voorbereid en alle sterren stonden goed in de hemel."

Tegelijkertijd probeert Renard de rust te bewaren. "Ik ken de Saoedische spelers. Ze hebben de neiging te gaan zweven en de grond niet meer te raken. Ik blijf op hun rug zitten."