Reynders (KRC Genk) werkte in Canada: Nog veel meer troeven

Reynders (KRC Genk) werkte in Canada: "Nog veel meer troeven"

21-11-2022 13:00
2

Peter Reynders (57) zal de wedstrijd België - Canada nauwgezet volgen. De coach van de Genkse U16 werkte eerder bij Forge FC. Hij weet dat het Canadese voetbal grote stappen vooruit zet in aanloop naar het WK 2026.

Canada organiseert het WK mee in 2026. "Omdat FIFA het niet vond kunnen dat een organiserend land niet over een profcompetitie beschikte, werd in 2019 de Canadian Premier League opgericht", aldus Reynders bij Het Belang Van Limburg. "Zonder de drie grootste clubs van het land - Toronto FC, CF Montreal en Vancouver - omdat die al jaren in de Amerikaanse MLS uitkomen. Toch is het bedoeling dat ook die vaandeldragers in de toekomst in de CPL uitkomen."

Reynders stond twee jaar aan het hoofd van de jeugdopleiding van Force FC. "Ze willen in de opleiding alles op de Europese leest schoeien. Je merkt aan alles dat het WK over vier jaar nu al enorm leeft. Maar ook in Qatar wil Canada al presteren. Jonathan David (foto) en Alphonso Davies zijn toppers in Europa, maar Canada heeft nog veel meer troeven. Ik denk dat de Rode Duivels best uit hun doppen kijken."

Onder meer Cyle Larin en Tajon Buchanan (Club Brugge) hebben nog in de jeugdopleiding van Forge FC gespeeld.