Ganaye hoopvol over KV Oostende: Raar seizoen, maar het doel is bekend

Ganaye hoopvol over KV Oostende: "Raar seizoen, maar het doel is bekend"

18-11-2022 17:11
1

KV Oostende heeft geen goede heenronde in de Jupiler Pro League achter de rug, maar Gauthier Ganaye is hoopvol voor de terugronde.

Ganaye spreekt tegenover Het Laatste Nieuws van een ‘raar seizoen’. “Het is een raar seizoen: we zijn amper november en zitten al in de helft van het aantal speeldagen. En onze eerstvolgende beker- en competitiematch zijn nog vóór de start van de transferperiode. Ik zie dit seizoen een duidelijk onderscheid tussen de strijd voor enerzijds de play-offs en het behoud anderzijds, vooral omdat er drie zakkers zijn.”

Tegen de grote teams wordt er sterk gespeeld, maar tegen de kleinere gaat KVO te vaak de boot in, vindt Ganaye. “Ik kan niet tevreden zijn over de heenronde, maar weiger het door een volledig zwarte bril te zien. Op momenten dat het echt moest en tegen ploegen uit de rechterkolom pakten we punten: Cercle, Eupen, Zulte-Waregem, Kortrijk, Mechelen en Charleroi. Anderzijds oogstten we geen enkel punt tegen ploegen uit de linker tabelhelft. Dat laatste – punten pakken tegen de ‘grotere teams’ - moet dus het doel zijn.”