Supportersgroep RSC Anderlecht reageert na bekritiseerde actie: 'Was geen protest'

Supportersgroep RSC Anderlecht reageert na bekritiseerde actie: 'Was geen protest'

15-11-2022 10:03
32

De South Leaders, een supportersgroep van RSC Anderlecht, heeft gereageerd na de kritiek die het de voorbije dagen kreeg. De supportersgroep liet zich niet positief opmerken door flink wat vuurwerk af te steken tijdens het duel tussen paars-wit en KRC Genk. Maar niet om de ploeg te destabiliseren, klinkt het nu.

Tijdens het duel tussen Anderlecht en KRC Genk liep het in de eerste helft al fout af en werd er door de 'South Leaders' flink wat vuurwerk afgestoken. Het duel moest daardoor ook tijdelijk worden stilgelegd en de supportersgroep kreeg flink wat kritiek te verwerken voor die actie.

Onder andere RSC Anderlecht zelf gaf op de officiële kanalen al aan dat het om 'onaanvaardbaar gedrag' ging. De supportersgroep heeft nu besloten om via social media een reactie de wereld in te sturen. "Het was niet bedoeld om het team de destabiliseren of om de wedstrijd voorgoed te staken", klinkt het. "De spelers weten dat ook heel goed: dat hebben we ze na de wedstrijd meegedeeld", aldus South Leaders.

Volgens de supportersgroep is vuurwerk nu eenmaal een integraal onderdeel in de ultracultuur en -beweging, waar de pers en het publiek ook van genieten. Zij hopen dan ook dat vuurwerk niet wordt verboden en willen het gebruik ervan legaliseren en begeleiden.

De volledige tekst kan u hieronder lezen: