Esposito en Anderlecht is voorbij: “Anderlecht gaat in januari vervanger zoeken

Esposito en Anderlecht is voorbij: “Anderlecht gaat in januari vervanger zoeken"

14-11-2022 08:47
11

RSC Anderlecht ging gisteren kansloos onderuit tegen de leider, KRC Genk. Een afwezige in de selectie van Anderlecht was Sebastiano Esposito. De zomeraanwinst van paars-wit zou al teruggekeerd zijn naar Italië. Dat schrijft La Dernière Heure. 

Net als in de beker in Lierse zat Esposito niet in de ploeg voor de wedstrijd tegen Genk. “Elke speler die niet geselecteerd is, wordt bij de wedstrijd verwacht," zei T1 Robin Veldman. “Ik weet niet of hij in Italië was en het interesseert me niet.” 

Volgens DH Sport was Esposito de laatste weken onhandelbaar geworden. Woensdag werd een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld, Esposito was een van de spelers die zonder enige motivatie speelde. Veldman was woedend.

Dit is niet de eerste keer dat Esposito een slechte mentaliteit laat zien. Na de wedstrijd tegen Young Boys Bern klaagde hij voor de camera van de serie 'Mauve' dat hij te weinig speeltijd had gekregen. Esposito maakte slechts één doelpunt voor Anderlecht. Hij vierde dit doel door zijn wijsvinger over zijn mond te leggen om zijn tegenstanders het zwijgen op te leggen. Dit gebaar beviel de directie niet, die hem op zijn plaats zette.

“Veldman maakt geen grapjes met jongens die denken dat ze belangrijker zijn dan het team. Hij ontsloeg Hoedt en deed hetzelfde met Esposito”, schrijft de Franstalige krant. “Anderlecht zal in januari een vervanger zoeken.”