Promovendus Westerlo stuurt Oostende met zes (!) extra zorgen de winterstop in

12-11-2022 17:47 Laatste update: 18:04
8

2022 was een geweldig jaar voor KVC Westerlo en dat heeft de promovendus ook in schoonheid afgesloten tegen KV Oostende. Westerlo stuurde KVO met een 6-0 nederlaag terug naar de kust.

Zwak, zwakker, KV Oostende zaterdag in 't Kuipje. Meteen na het eerste fluitsignaal greep Westerlo Oostende naar de keel. De bezoekers overleefden het openingskwartier, maar kregen daarna zes goals te slikken. Balverlies van de bezoekers op het middenveld strafte Nene op snelheid genadeloos af.

Na de 1-0 bleef Westerlo maar komen. Na een afgeweken schot profiteerde Dierckx en de aanvaller verdubbelde de score. Dierckx kon nadien zijn tweede van de middag maken, maar hij gunde Chadli een strafschop. Boonen maakte een overtreding op Reynolds en de bal ging op de stip. Chadli maakte de 3-0 nog voor de rust. Even voordien was een doelpunt van Oostende afgekeurd voor buitenspel.

Drie voor de rust, drie na de rust
Thalhammer bracht na de rust Osifo, Atanga en Capon tussen de lijnen. Het maakte geen verschil. Westerlo bleef Oostende als speelbal gebruiken. Meteen na de pauze tekende Foster voor de 4-0 en de 5-0. Het slotakkoord was voor Akbunar.

Met de 6-0 op het bord bedankten de fans van Westerlo hun trainer. De naam van Jonas De Roeck galmde doorheen 't Kuipje. De Roeck bracht Westerlo terug naar Eerste Klasse en de promovendus eindigt (voorlopig) het jaar op de 6e plaats met 26 punten. Oostende zal in 2023 uit een ander vaatje moeten tappen. Met amper 17 punten duikt het de winterstop in. Momenteel houdt KVO enkel nog Eupen, Kortrijk, Zulte Waregem en Seraing achter zich.