Doorgaan met Veldman of niet? 'Anderlecht zoekt nog steeds een nieuwe coach'

Doorgaan met Veldman of niet? 'Anderlecht zoekt nog steeds een nieuwe coach'

12-11-2022 10:45
17

Na het ontslag van Felice Mazzu is Robin Veldman de trainer van RSC Anderlecht. De Nederlander is nog altijd ongeslagen als hoofdcoach. Toch bestaat de kans dat Anderlecht binnenkort toch een nieuwe trainer gaat aanstellen.

Anderlecht haalde Veldman vorig jaar naar Brussel. De Nederlander moest de talenten van RSCA Futures ontwikkelen. Dat deed hij goed. Hij won met zijn jonkies de Beker van België voor beloften en dwong promotie naar de Challenger Pro League af. Toen Anderlecht Mazzu aan de kant schoof, kreeg Veldman promotie.

Ondertussen stond Veldman vijf keer langs de lijn als trainer van de A-ploeg. Anderlecht bleef in die partijen ongeslagen en is verder in de Beker van België en de Conference League. Niet alleen de resultaten zijn degelijk, maar ook de spelers kunnen de aanpak van Veldman waarderen. Ook de trainer zelf wil zijn huidige kans met twee handen grijpen. Met de Nederlander doorgaan zou dus geen vreemde keuze zijn, maar het bestuur van Anderlecht denkt daar naar verluidt (deels) anders over.

Volgens Sportwereld wil Anderlecht Veldman niet verbranden en 'zoekt het nog steeds naar een nieuwe coach'. Het bestuur ziet in Veldman de ideale man om de jeugd te laten doorstromen naar de A-ploeg. Indien de resultaten bij de A-ploeg zouden tegenvallen, komt Anderlecht in een vreemde situatie terecht. Is het dan nog mogelijk om Veldman terug te sturen naar de beloften. Voorlopig heeft Anderlecht de knoop om al dan niet verder te gaan met Veldman doorgehakt. Na de match tegen KRC Genk volgt een evaluatiemoment. Jesper Fredberg, de nieuwe sportieve directeur, zou dan ook aanwezig zijn.