FIFA steekt stokje voor politieke boodschap Denemarken: 'Dat vinden we jammer'

FIFA steekt stokje voor politieke boodschap Denemarken: 'Dat vinden we jammer'

10-11-2022 21:10
7

De selectie van Denemarken mag op het WK in Qatar geen trainingsshirts dragen met daarop de woorden: 'mensenrechten voor iedereen'. De Denen stuurden daarvoor een officieel verzoek in, maar zag deze worden afgekeurd door de FIFA.

Een aantal sponsoren van het Deense nationale elftal gaf een jaar geleden hun plek op het shirt op om zo plaats te maken voor de boodschap, die bewustwording omtrent de mensenrechten in Qatar teweeg moest brengen. De shirts zullen niet te zien zijn op het WK, omdat de FIFA niet toestaat dat er politieke boodschappen op tenues worden geplaatst. 

De shirts lagen al klaar toen Jakob Jensen, directeur van de Deense voetbalbond, het slechte nieuws vernam. "We hebben woensdag bericht gekregen van de FIFA", aldus Jensen in gesprek met het Deense persbureau Ritzau. "We hebben het verzoek ingediend, maar we kregen een negatief antwoord terug. Dat vinden we jammer, maar we moeten er wel rekening mee houden."

Denemarken treedt in Qatar overigens wel aan met aangepaste wedstrijdtenues. Alle drie de tenues bestaan uit één kleur, terwijl details als logo’s nauwelijks te zien zijn. Het derde shirt van de Scandinaviërs is zelfs volledig zwart.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie