RSCA Futures kennen weinig moeite met SL16 en boeken simpele overwinning

04-11-2022 21:50
10

De 'mini-klassieker' tussen de RSCA Futures en SL16 werd beslist in het voordeel van de jonge Brusselaars. De jonkies van  Anderlecht haalden het met 3-0 van de Standard-jonkies.

In de Challenger Pro League kregen we met het duel tussen Anderlecht en Standard een mini-Clasico in ons land. Standard kon de punten goed gebruiken, terwijl Anderlecht het zonder heel wat sterkhouders moesten doen die in de A-kern zaten.

Dat was er echter niet aan te zien. De jonge Brusselaars kwamen al vroeg op voorsprong na een foutje van Standard-doelman Epolo. Lokesa profiteerde optimaal en maakte er 1-0 van in minuut 8. Twee minuten later stond het zelfs al 2-0 na een treffer van David Hubert. De winst voor de RSCA Futures leek daarmee al vroeg binnen.

Ook daarop bleven de grote kansen voor Anderlecht, al viel het doelpunt niet meer voor de rust. Ook na de pauze bleef het overwicht voor de Brusselaars en was het voor SL16 vooral hopen om dat derde doelpunt niet te slikken. Dat kregen we echter wel in minuut 52 te zien. Met zijn tweede van de avond beslist Lokesa het duel helemaal in het voordeel van de RSCA Futures.

De thuisploeg tikte de wedstrijd daarop simpel uit en kwam niet meer in de problemen. Het bleef 3-0.