Van de Beek sluit 'moeilijkste' periode af en denkt Man United te kunnen helpen

Van de Beek sluit 'moeilijkste' periode af en denkt Man United te kunnen helpen

03-11-2022 16:28
1

Donny van de Beek is hersteld van blessureleed en verlangt naar meer speeltijd bij Manchester United. De aanvallende middenvelder heeft een idee over zijn invulling op het middenrif.

Mede door een blessure speelde Van de Beek nog weinig onder Erik ten Hag op Old Trafford. Tegen Sheriff Tiraspol (3-0) kwam hij weer binnen de lijnen. "Geblesseerd zijn is het moelijkste wat er is voor een speler", zegt hij op de clubkanalen van United. "Je wil op het veld staan, met de jongens in het stadion zijn en het gras voelen. Ik ben blij om terug te zijn. Nu moet ik voor een langere periode fit blijven en proberen het team te helpen."

Dat Van de Beek weer bij de wedstrijdselectie zit, doet het goed. "Ik voel me fantastisch. Ik moet doorgaan met wat ik doe. Als er kansen komen, moet ik die met beide handen aangrijpen." De Nederlander heeft een idee hoe Ten Hag hem kan gebruiken. "In een aanvallende rol kan ik het team helpen, door tussen de linies te spelen en meters met de bal te maken. Ook kan ik mijn bijdrage leveren met mijn passes."