OFFICIEEL: KV Oostende zet Yves Vanderhaeghe op straat

OFFICIEEL: KV Oostende zet Yves Vanderhaeghe op straat

31-10-2022 18:15
18

Yves Vanderhaeghe is niet langer meer de trainer van KV Oostende. Dat heeft de kustploeg bevestigd.

Vanderhaeghe was aan zijn tweede periode bezig bij KV Oostende. In 2017 liet de ploeg hem al eens gaan na een mindere seizoensstart. Een jaar voordien had Vanderhaeghe de club nog naar de bekerfinale, Play-Off 1 en Europees voetbal gebracht. Nu herhaalt de geschiedenis zich. KV Oostende zet Vanderhaeghe op straat na een 14 op 45. Afgelopen weekend verloor KV Oostende met 4-2 van Club Brugge.

In februari van dit jaar haalde Oostende Vanderhaeghe terug in huis. Aan de kust volgde hij Alexander Blessin op, die naar Genoa was vertrokken. Vanderhaeghe kreeg toen een contract tot het einde van het seizoen. Vorig seizoen eindigde Oostende uiteindelijk als de nummer twaalf en Vanderhaeghe kon zijn contract verlengen. Nu heeft men bij KV Oostende toch beslist om afscheid te nemen van de trainer. KV Oostende staat momenteel veertiende in de stand. Het staat amper twee punten boven de degradatiestreep.

Voorlopig is het nog niet volledig volledig duidelijk wie Vanderhaeghe zal vervangen bij KV Oostende. 'KVO zal op korte termijn verder communiceren over de nieuwe invulling van de staf', laat de club weten. In de wandelgangen klinkt de naam van Dominik Thalhammer het meest luid.