UPDATE: 'KV Oostende bedankt Vanderhaeghe voor bewezen diensten'

31 oktober om 14:49
Laatste update: 31 oktober om 14:49

KV Oostende kon ook afgelopen weekend opnieuw geen punten pakken en ging onderuit tegen landskampioen Club Brugge. KVO blijft sukkelen onderaan het klassement en dat kan nu Yves Vanderhaeghe zijn job weleens gaan kosten.

Bij Het Nieuwsblad weet men namelijk dat er momenteel crisisoverleg is bij KV Oostende over de positie van Vanderhaeghe als trainer. Hij kon met KVO dit seizoen nog niet overtuigen, waardoor de club eraan denkt om hem te ontslaan.

Het 4-2 verlies tegen Club Brugge kan Vanderhaeghe nu finaal zijn job gaan koste. Bij KVO werd de maandagtraining al geannuleerd door CEO Gauthier Ganaye, die denkt aan een stevige ingreep na het mindere seizoensbegin.

KVO staat na vijftien speeldagen op een veertiende plek in het klassement en dus nipt boven de degradatieplekken. Komend weekend staat de degradatietopper tegen KV Kortrijk op het programma. Een partij die absoluut gewonnen moet worden door KVO.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws staat KV Oostende op het punt om afscheid te nemen van Vanderhaeghe. Met Dominik Thalhammer heeft men al een opvolger gevonden. De ex-coach van Cercle Brugge stond in de belangstelling van Eupen, maar lijkt nu voor KVO te gaan kiezen.

Update: KV Oostende heeft het nieuws nog niet officieel bekendgemaakt, maar volgens Sportwereld is het wel een feit: Yves Vanderhaeghe is niet langer meer de trainer van KVO. Volgens de krant zaten Vanderhaeghe en Ganaye niet op dezelfde lijn en heeft de club nu de trainer bedankt voor bewezen diensten.