Antwerp kan haar overwicht weer niet uitbuiten, vierde nederlaag in Charleroi

Antwerp kan haar overwicht weer niet uitbuiten, vierde nederlaag in Charleroi

30-10-2022 22:54
42

Sporting Charleroi heeft Royal Antwerp FC een loer gedraaid. Net als in haar vorige wedstrijden had The Great Old overwicht, maar wist het dat niet om te zetten in (veel) doelpunten. Eén dodelijke counter van de thuisploeg bleek tussendoor fataal: 1-0.

Antwerp wist dat het de drie punten moest veroveren om in het spoor van koploper KRC Genk te blijven, terwijl Charleroi na het ontslag van Edward Still een fris gelaat wilde tonen onder interimaris Frank Defays. Dat bleek een eerder defensief gelaat. De Carolo's trokken zich diep terug en mikten duidelijk op de omschakeling. In het eerste half uur lukte dat echter nauwelijks. 

Het bezoek uit Deurne-Noord slaagde er dan weer niet in om een hogere versnelling te vinden. Het leverde lange tijd een gelijkaardig spelbeeld op: balbezit voor Antwerp, maar weinig diepgang en kansen, op enkele kopballetjes na. Zo'n tien minuten voor rust viel daar prompt nog een tegengoal bovenop ook. Charleroi schakelde voor één keer wél snedig om. Knappe pasjes van Isaac Mbenza en Adem Zorgane werden naar waarde geschat door Ahmed Benbouali, die van dichtbij raak trof. Dat Antwerp nog voor de pauze niet gelijkmaakte, viel vooral Calvin Stengs aan te wrijven. Eerst zoefde zijn schot net naast, maar in het slot van het eerste bedrijf had hij altijd moeten scoren. Oog in oog met Hervé Koffi gaf hij de doelman echter nog een kans om (fraai) te redden.

Te weinig uitgespeelde kansen
Defays zag geen enkele reden om zijn tactische plannetje aan te passen en dus leek de tweede helft wel een kopie van de eerste. Antwerp kreeg de bal, maar vond weinig gaatjes. Als dat dan toch eens gebeurde, schoot (opnieuw) Stengs te slap in. De Charleroi-achterhoede gebruikte bij momenten alle mogelijke middelen om de krachtige Vincent Janssen af te stoppen. Die aanpak loonde.

Mark van Bommel rekende op de stootkracht van invallers als Anthony Valencia en Michael Frey, maar ook die ingrepen brachten geen zoden aan de dijk. Charleroi hield al bij al nog eenvoudig stand, al leek de laatste halve minuut van de blessuretijd nog een anticlimax van jewelste te brengen. Een ultieme kopbal van Janssen strandde evenwel op de lat, zijn omhaal in de rebound was eerder spectaculair dan gevaarlijk. Charleroi boekt zo een mooie driepunter. De crisissfeer lijkt even verjaagd uit Mambourg. Antwerp daarentegen zit even in de hoek waar de klappen vallen. Het is al de vierde nederlaag op een dikke maand tijd. Genk is op die manier de lachende derde: de Limburger staan nu zeven punten los.