KAA Gent breekt in tweede helft en speelt gelijk tegen Oud-Heverlee Leuven

30-10-2022 20:21
12

Het duel tussen OHL en KAA Gent heeft niet voor een winnaar kunnen zorgen. De Buffalo's kwamen wel op voorsprong, maar gaven die nog uit handen. Na een strafschop voor OHL werd het 1-1.

KAA Gent had na de pijnlijke partij tegen Shamrock Rovers nog iets goed te maken voor de eigen fans. Dat hoopte het op bezoek bij OH Leuven te kunnen doen, dat de voorbije weken teleurstelde met een 1 op 9.

De thuisploeg kreeg ook de beste kansen aan het begin van de partij, maar vond de weg naar doel niet. Gent kwam steeds beter in de wedstrijd en Hjulsager kreeg halfweg de eerste helft dé kans op de openingstreffer. Hij vergat ook in oog met doelman Cojocaru te scoren.

Een doelpunt leek er niet te komen, maar net voor rust brak Cuypers dan toch de ban en wist hij Gent op voorsprong te brengen.

De Leuvenaren hadden iets recht te zetten en begonnen ook sterk aan die tweede helft. Patris kwam al vroeg oog in oog te staan met Nardi, maar net zoals Hjulsager in de eerste helft slaagde hij er ook niet in om te scoren.

OHL bleef zoeken naar de gelijkmaker en werd uiteindelijk ook beloond met een strafschop. Topschutter Gonzalez plaatste zich achter de bal en maakte er 1-1 van. Daar eindigde het duel ook op, ondanks nog een uitstekende kans voor Gent in het absolute slot.