Bestuur van Anderlecht wil mijn visie graag terugzien bij de A-ploeg

"Bestuur van Anderlecht wil mijn visie graag terugzien bij de A-ploeg"

30-10-2022 11:51
9

RSC Anderlecht nam onlangs afscheid van Felice Mazzu en stelde Robin Veldman als zijn (tijdelijke) vervanger aan. Voor de 36-jarige Nederlander is het zijn eerste keer als hoofdcoach. Een uitdaging die Veldman heel graag aanpakt. 

"Ze gaven aan dat ze heel enthousiast waren over mijn werk bij de beloftenploeg", vertelt Veldman in gesprek met Voetbal International. "Ze wilden mijn visie graag terugzien bij het eerste elftal, maar ik vroeg me nog steeds af waarom ze specifiek mij wilden hebben. Na het belletje met het bestuur ben ik naar het trainingscomplex gereden en daar stonden een hele hoop journalisten mij al op te wachten."

Gesprek met Kompany
In Nederland was Veldman bezig met de jeugd. Hoe kwam hij bij paars-wit terecht? "Ik had een gesprek met de CEO en Vincent Kompany. Ze wilden mij graag aantrekken voor het beloftenelftal. We zaten vanaf het eerste moment op een lijn en drie dagen later had ik een contract."

Bij zijn debuut als T1 kwam Veldman met Anderlecht niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FCSB. Anderlecht staat op dit moment twaalfde in de Jupiler Pro League. Zondag ontvangt paars-wit met de Nederlander op de bank KAS Eupen.