Zulte Waregem laat de kansen liggen, Standard maakt het af na de rust

29-10-2022 17:55 Laatste update: 17:57
21

Zulte Waregem heeft zaterdag op eigen veld thuis verloren met 0-3 van Standard. De thuisploeg liet een reeks kansen onbenut. Na de rust kwam Standard beter in de match en wist te scoren via Noe Dussenne (strafschop) en Stipe Perica (twee keer)

Zulte Waregem verloor op de vorige speeldag van KV Oostende. Na de 2-1 nederlaag tegen KVO greep Leye op twee plaatsen in. De trainer met een verleden bij Standard dropte Sissako en Gano in de basis. Voor die laatste was het zijn eerste basisplaats van het seizoen. Standard won vorige week van Anderlecht, maar ook Deila voerde twee wissels door. Fossey was niet fit en stond niet in de ploeg. Canak verdween ook uit de basis. Alzate en Melegoni kregen de voorkeur.

In de eerste drie minuten van de match kregen beide ploegen al een kans om te scoren. Donnum probeerde het tevergeefs spectaculair en aan de andere kant mocht Bokadi blij zijn dat zijn balverlies niet werd afgestraft door Fadera. Daarna was het een tijdje windstil tot dat Ciranni het mocht proberen met een vrije trap. Bodart redde de meubelen van Standard. Ook Gano was dicht bij de 1-0, maar liet een wenkende kans onbenut. Op slag van rust was er ook aan de andere kant een serieuze misser. Balikwisha nam die voor zijn rekening.

Strafschop na ingrijpen van de VAR
Meteen na de rust kreeg Gano opnieuw een enorme kans, maar de aanvaller was een pak minder efficiënt dan in de vorige matchen. Zulte Waregem zou het zich beklagen dat het te veel kansen liet liggen. Standard nam naar mate de tweede helft de overhand. De Rouches drukten Zulte Waregem almaar meer naar achteren en dat leverde uiteindelijk een strafschop op. De VAR moest Lardot wel eerst helpen om met het waarnemen van de overtreding van Bostyn. Aanvoerder Noe Dussenne nam zijn verantwoordelijkheid en scoorde.

Na de 0-1 kwam er geen antwoord van de thuisploeg. Standard liep nog uit tot 0-2 dankzij een doelpunt van Perica. Voor de invaller was het zijn eerste doelpunt van het seizoen. In het slot van de partij pakte Tsouka Dozi nog rood. De invaller van Zulte Waregem ging hard in de sliding, speelde de bal, maar strekte daarna zijn benen. Lardot kende geen genade en sloot Tsouka Dozi uit. Diep in de blessuretijd pakte uitblinker Raskin nog uit met een geweldige dribbel en gunde Perica zijn tweede van de namiddag.