Vertrek Mazzu zorgt voor verschuivingen, ook promotie voor Boeckx bij Anderlecht

Vertrek Mazzu zorgt voor verschuivingen, ook promotie voor Boeckx bij Anderlecht

24-10-2022 20:01
25

Het vertrek van Felice Mazzu heeft bij RSC Anderlecht ook voor enkele verschuivingen gezorgd. Robin Veldman werd naar de A-ploeg geschoven en is (tijdelijk) interim-coach. Maar dat is niet de enige wissel.

Ondanks het vertrek van Mazzu blijven zijn assistenten wel aan boord, maar zullen zij niet langer actief zijn voor de A-ploeg. Zij worden naar de RSCA Futures geschoven."Guillaume Gillet is gevraagd de U23 te gaan leiden samen met Samba Diawara en Sandro Salamone. Thibaut Meyer blijft op post als physical coach", vertelt Wouter Vandenhaute op zijn persconferentie maandag.

Naast Mazzu verlaat echter ook Laurent Deraedt, die doelmannentrainer was, de club. Dat zorgt bij Anderlecht ook voor een promotie. "Robin neemt zijn keeperstrainer mee en dat is Frank Boeckx. Hij was dit seizoen niet enkel de keeperstrainers, maar ook de tactische rechterhand van Robin", klinkt het nog.

"Daarnaast neemt Veldman ook zijn video-analist mee, waardoor Samba en Sandro de omgekeerde richting uit zouden gaan. Aan hen nu om er een antwoord op te geven", geeft de voorzitter van Anderlecht aan.