Club Brugge krijgt gelijk: 'Strafschop en rood voor Union'

Club Brugge krijgt gelijk: 'Strafschop en rood voor Union'

24-10-2022 19:31
49

Tijdens de partij tussen Union SG en Club Brugge was er nog wat te doen om de strafschopfase. De landskampioen kreeg al vroeg een strafschop na een duidelijke overtreding van Simon Adingra. Hier en daar klonk het dat de rode kaart en strafschop niet verdiend was. Tim Pots spreekt andere taal.

Er werd namelijk geopperd dat de fout van Adingra buiten het strafschopgebied werd gemaakt en er dus een vrije trap gegeven had moeten worden. Ook de rode kaart werd te zwaar genoemd, maar volgens ex-ref Tim Pots werd de juiste beslissing genomen.

Zowel de rode kaart als de strafschop was terecht, oordeelt hij. "Bij een aanhoudend contact telt de plek waar de trekfout eindigt, in dit geval is een strafschop terecht", klinkt het bij Het Laatste Nieuws. "Als Adingra zou geprobeerd hebben de bal te spelen, geldt dat er geen rode kaart getrokken wordt, dan volstaat geel. Maar nu heeft hij die intentie niet en is rood correct", geeft hij aan.

Ook het Refereeing Department blikte terug op de fase en gaf de wedstrijdleiding net zoals Pots gelijk. 'Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de beslissing van de scheidsrechter om een rode kaart te geven omdat de trekfout net binnen het strafschopgebied eindigt', klinkt het op de officiële kanalen.