Tienkoppig Union SG en Club Brugge delen de punten in onvoorspelbare wedstrijd

22-10-2022 22:36 Laatste update: 22:53
125

Union Saint-Gilloise en Club Brugge hebben zaterdagavond 2-2 gelijk gespeeld. Union moest al na een kwartier met tien man verder en stond toen 0-2 achter, maar draaide de wedstrijd helemaal om.

De wedstrijd was nog niet goed begonnen en het stond al 0-1. Na een halve minuut trapte Skov Olssen al raak: 0-1. Union probeerde te reageren, maar slaagde daar niet echt in. Op het kwartier ging Buchanan dan op doel, maar werd neergehaald door Adingra. De VAR greep in: strafschop en rood. Vanaken zette de stafschop om: 0-2 na een kwartier.

Club hield de touwtjes vooralsnog in handen, maar Union kwam hier en daar toch kijken. Op het halfuur werd de Brusselse club dan ook stevig gereanimeerd: Burgess kopte binnen op hoekschop: 1-2. Dat was het startschot voor Union om weer in de wedstrijd te komen.

Tweede helft
De tweede helft startte zonder al te veel kansen. Club probeerde het evenwicht te herstellen en de man meer-situatie uit te spelen. Dat lukte echter niet. Union kwam hoe langer hoe meer in de wedstrijd.

Aan de andere kant had Club Brugge wel kansen op de counter. Jutglà vergat echter tweemaal een gevaarlijke situatie om te zetten in doelgevaar. Er werd voorts vooral veel strijd gevoerd op het veld.

Iets minder dan kwartier voor tijd bracht Nieuwkoop dan de verlossing voor Union: hij kopte de 2-2 binnen. Geel-blauw wilde doorstomen, maar ook blauw-zwart zag alsnog kansen op de drie punten. Zo had Vanaken nog een uitstekende kans op een doelpunt in het slot.