Lepoint: "Op deze manier gaat KAA Gent nooit Play-Off 1 halen"

21 oktober 2022 om 11:16

KAA Gent speelt zondag tegen Seraing, maar Christophe Lepoint (37) is er dan niet bij. De voormalige Buffalo sukkelt met een knieblessure. Lepoint volgt KAA Gent nog op de voet en ziet dat ze het bijzonder moeilijk hebben. 

"Je kunt geen resultaten boeken op deze manier", aldus Lepoint bij Het Nieuwsblad. "Ik ken Hein Vanhaezebrouck, het is een formidabele trainer. We werkten ook nog samen, hè. Vorig seizoen vormde de Gentse defensie een muur, nu slikt Gent veel te veel goals. Ook in de andere linies zie je te veel jongens die nog niet op hun normale niveau acteren. Op deze manier kun je nooit Play-Off 1 halen."

Voorlopig speelt KAA Gent een pover seizoen. "Verliezen van een Zweedse club, onvoorstelbaar. Eigenlijk is er niet zoveel veranderd, maar Gent is toch wel wat gehandicapt in vergelijking met vorig seizoen. De blessure van Tissoudali speelt daarbij een grote rol. Daarnaast misten ze ook lange tijd Julien De Sart. Die twee waren vorig seizoen toch zeer belangrijk."

Lepoint zat ei zo na zelf bij Jong KAA Gent. Hij legde in de zomer zelfs medische testen af, maar koos op het laatste nippertje voor een avontuur in Seraing.