Benteke over keuze voor MLS: Niet met het oog op de Rode Duivels

Benteke over keuze voor MLS: "Niet met het oog op de Rode Duivels"

19-10-2022 11:35 Laatste update: 12:04
1

Christian Benteke verruilde afgelopen zomer het Engelse Crystal Palace voor het Amerikaanse DC United. Bij Eleven Sport vertelde de 31-jarige Belg over zijn keuze voor de MLS en over de Rode Duivels.

De journalist van Eleven vroeg of voor Benteke een selectie voor het WK in Qatar meespeelde in zijn keuze voor de MLS. "Totaal niet", vond Benteke. "Het was een persoonlijke beslissing. Ik wilde ten minste één keer in mijn carrière een keuze maken die ik leuk vind, een keuze waarmee ik gelukkig ben", liet hij optekenen.

"Tien jaar lang ben ik Rode Duivel. Ik heb mooie momenten en mindere mooie momenten gekend", vertelde de ex-spits van KRC Genk, Standard, KV Kortrijk en KV Mechelen. "Ik ben eerlijk met mezelf. Als ik de balans opmaak: ik heb niet veel speelkansen gekregen, terwijl ik wel denk dat ik meer speelminuten verdiende. Mijn keuze heb ik totaal niet gemaak met het oog op de Rode Duivels." 

In zeven wedstrijden voor DC United kwam Benteke één keer tot scoren. De club uit Washington staat momenteel laatste in de Easter Conference met zeven punten minder dan de voorlaatste Toronto FC.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie