Everton-Belg Onana mag hopen op basisplek op WK: Niemand houdt hem uit de ploeg

Everton-Belg Onana mag hopen op basisplek op WK: "Niemand houdt hem uit de ploeg"

18-10-2022 17:44
15

Het WK staat voor de deur en de Rode Duivels kunnen zoveel mogelijk spelers in topvorm dus goed gebruiken. Amadou Onana kan er daar eentje van zijn. De middenvelder overtuigt bij Everton en moet volgens Killian Overmeire dan ook altijd mee naar het WK.

Onana kent een goed begin bij Everton en was ook afgelopen weekend weer één van de uitblinkers tegen Tottenham. Overmeire vindt dan ook dat Onana altijd moet geselecteerd worden voor het WK. "Het is zeker een type dat we zeker kunnen gebruiken en lang gemist hebben", geeft hij aan bij Play Sports.

"We hadden met Fellaini lange tijd zo’n speler en ik zie in hem hetzelfde type. Hij kan een goede match zijn met de andere twee spelers (Witsel en De Bruyne, nvdr.) op het middenveld", aldus de voormalige middenvelder van Lokeren.

Basisplek
Mike Vanhamel, momenteel actief bij K. Beerschot. V.A, gaat zelfs nog een stapje verder. Volgens de doelman verdient Onana zelfs een basisplek. "Niemand gaat hem uit de ploeg houden. Hij is op zijn 21ste defensief en aanvallend zo sterk", aldus Vanhamel.

"Hij is alomtegenwoordig en presteert nu al heel het seizoen zeer goed. Onana overstijgt regelmatig het niveau van de wedstrijd en dat kunnen enkel spelers die dat tikkeltje extra hebben. Het zou heel dom zijn om die speler in deze vorm niet te gebruiken bij de Rode Duivels", geeft Vanhamel aan.