Verdict is gevallen, Genk enkele weken zonder geschorste Preciado

Verdict is gevallen, Genk enkele weken zonder geschorste Preciado

17-10-2022 19:47 Laatste update: 18-10-2022 21:44
43

Angelo Preciado liet zich van zijn slechtste kant zien tegen Oud-Heverlee Leuven en mocht na 43 minuten al gaan douchen na een opstootje. KRC Genk won uiteindelijk alsnog van OHL.

De Limburgers wonnen met het kleinste verschil vanOHL  en zijn nu de nieuwe leider van de Jupiler Pro League. Wouter Vrancken zal het mogelijk weken zonder Preciado moeten doen. Het Bondsparket heeft een minnelijke schikking voorgesteld.

Het voorstel minnelijke schikking van het Bondsparket betreft vier weken schorsing waarvan drie effectief en één match met uitstel. Ook wordt er een boete van 3.500 euro uitgedeeld.

Update: Het Disciplinair Comité heeft ondertussen uitspraak gedaan en besliste Preciado een schorsing op te leggen van vier speeldagen. Drie speeldagen zijn er effectief. Dat betekent dat Genk Preciado mist tegen Antwerp (uit), KV Mechelen (thuis) en Charleroi (thuis). Er is ook nog een voorwaardelijke schorsing van één speeldag. Die blijft staan tot en met 19 oktober 2023. Er moet nu ook nog een boete van 3.500 euro worden betaald.