Mignolet heeft dit Club Brugge naar een ongekende hoogte gebracht

"Mignolet heeft dit Club Brugge naar een ongekende hoogte gebracht"

17-10-2022 13:29 Laatste update: 13:37
27

Kroont Simon Mignolet zich in het voorjaar tot Gouden Schoen? Volgens Stef Wijnants is hij de topkandidaat. Wijnants ziet dat Mignolet in de vorm van zijn leven zit. 

"Hij is te goed voor de Belgische competitie", vertelt Wijnants bij Het Belang Van Limburg. "Dat zei ik al toen hij in augustus 2019 terugkwam. Maar waarom heeft hij dan nog nooit de Gouden Schoen gewonnen? Dat is te herleiden tot het Europese verhaal waar Club de voorbije jaren niet doordrong tot het allerhoogste. Dit jaar speelde Mignolet wel een grote rol, anders plaatste Brugge zich weer niet."

Mignolet speelt al weken op topniveau. "Voor de Gouden Schoen had een keeper altijd achterstand, maar nu moeten zelfs de meest rabiate tegenstanders overstag gaan. Mignolet heeft dit Club naar een ongekende hoogte gebracht. Hij is te goed voor de Jupiler Pro League, al drie jaar en half. Mede door hem zit Brugge bij de laatste zestien in de Champions League."

Een doelman die de Gouden Schoen wint, het zou in ieder geval groot nieuws zijn. De laatste keeper die daarin slaagde was Michel Preud'homme in... 1989.