'Spanning om te snijden bij Barça: Laporta en Xavi boos door resultaten'

'Spanning om te snijden bij Barça: Laporta en Xavi boos door resultaten'

13-10-2022 16:28
5

Bij FC Barcelona is de spanning momenteel om te snijden. Na het gelijkspel tegen Internazionale dreigt een nieuwe afdaling naar de Europa League, wat intern voor woede zorgt. President Joan Laporta en trainer Xavi waren op zijn zachtst gezegd niet blij.

Barça had in eigen huis een overwinning nodig tegen Inter, om een goede kans te maken op Champions League-overwintering. Het werd echter gelijk. Dat zorgde na afloop voor woede bij Laporta en het trainersteam van Barça, melden Spaanse media.

De president ging al snel met Xavi in gesprek over het teleurstellende resultaat. Laporta vindt niet dat de voormalig middenvelder schuldig is aan de dreigende Champions League-uitschakeling. De Spanjaard verwacht echter wel dat Xavi 'passende maatregelen' neemt voor El Clásico van komend weekend, om een volgende deceptie te voorkomen.

Een dag na de wedstrijd tegen Inter was de sfeer op het trainingscomplex van Barcelona uiteraard niet goed. Toch probeerde Xavi zijn spelers moed in te praten voor El Clásico. "We kunnen nog een geweldig seizoen hebben", zei de coach onder meer. Volgens Xavi 'stopt de wereld niet met draaien' nu uitschakeling in het miljardenbal dreigt voor de Catalanen.