Buffel over het succes van KRC Genk: De juiste keuzes gemaakt

Buffel over het succes van KRC Genk: "De juiste keuzes gemaakt"

13-10-2022 12:44
5

KRC Genk raast momenteel door het seizoen. Het team van Wouter Vrancken staat tweede met een 28 op 33. Ex-speler Thomas Buffel is zeker niet verbaasd door dat succes.

"Eén, alle credits naar de scouting. De sportieve cel heeft de juiste keuzes gemaakt", aldus Buffel bij Het Belang Van Limburg. "Zij durfden bepaalde spelers te laten vertrekken in de overtuiging dat anderen daardoor meer zouden ontbolsteren. Zo hadden ze de moed om Paintsil een nieuwe kans te geven na zijn Turks avontuur. En twee, de huidige coach past perfect in de clubfilosofie. Genk wil altijd en overal offensief voetbal brengen."

KRC Genk zorgt zo altijd voor spektakel. "Meer scoren dan de tegenstander is het devies. Wel, Vrancken heeft de voorwaarden gecreëerd die nodig zijn om dat voetbal te brengen. Hij heeft een uitstekend evenwicht gevonden. Heel opmerkelijk vind ik de rol en de inbreng van Heynen met zijn vijf doelpunten. Dergelijke cijfers geven een boost aan zo’n speler. Zo zie je maar dat je op verschillende wijzen succes kan boeken."

KRC Genk krijgt zaterdagavond wel een lastige verplaatsing naar OH Leuven. Die match wordt om 20u45 afgetrapt.