Degryse: Club Brugge neemt een serieuze voorsprong op de andere Belgische clubs

Degryse: "Club Brugge neemt een serieuze voorsprong op de andere Belgische clubs"

13-10-2022 09:00
36

Club Brugge speelde woensdagavond met 0-0 gelijk in Madrid tegen Atletico. Daardoor is de landskampioen geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. In de studio van VTM sprak analist Marc Degryse zich uit over die historische prestatie van Club.

"Club Brugge neemt een serieuze voorsprong op de rest van de Belgische clubs", zei Degryse nadat Club zich verzekerde van een plek bij de laatste 16 in de CL. De analist looft ook de manier waarop Club Brugge tot deze prestatie kwam. "Het is mooi dat ze ieder jaar de ambitie wat hoger legden. Het is knap, ook tegen deze ploegen." Daarmee wees Degryse op de leidersplaats in Groep B, waar het tegen Bayer Leverkusen, FC Porto en twee keer tegen Atlético Madrid nog geen tegengoals slikte.

Blauw-Zwart is na het gelijkspel in Madrid met tien op twaalf al zeker van overwintering in de Champions League. Zondag staat er alweer competitievoetbal op het programma voor Club Brugge. Dan trekt het naar het Lotto Park voor de kraker met RSC Anderlecht.