Spaanse media vrezen voor Atlético Madrid: 'Mignolet leek op Inspector Gadget'

Spaanse media vrezen voor Atlético Madrid: 'Mignolet leek op Inspector Gadget'

12-10-2022 22:14
6

Woensdag heeft Club Brugge zich voor de volgende ronde van de Champions League geplaatst. Het speelde 0-0 gelijk bij Atlético Madrid. De Spaanse media vrezen nu voor de toekomst van Atlético in het Kampioenenbal en hadden ook veel lof over voor Simon Mignolet. VoetbalPrimeur.be schenkt je het overzicht. 

Simon Mignolet vervulde in de Champions League opnieuw een heldenrol. 'Het was niet verwonderlijk dat hij een cruciale bal met zijn gezicht redde', aldus Marca. 'Noch in de heenmatch, noch in de terugmatch konden de Rojiblancos scoren en dat na wel 20 pogingen.' De Madrileense krant schonk de doelman drie sterren en kroonde hem zo tot Man van de Match. 'Brugge vierde het gelijkspel dat zorgde voor kwalificatie voor de volgende ronde. Voor Atlético Madrid glipt de volgende ronde almaar verder weg.'

Ook bij El Pais was er lof voor Mignolet. 'De Belgische club klampt zich vast aan zijn doelman, die zich tot nu toe in de Champions League nog niet moest gewonnen geven. Mignolet was beslissend in Brugge en ook in het Wanda Metropolitano. Als Atlético Madrid de volgende ronde niet haalt, zal dat gedeeltelijk komen door de Belgische doelman.

Atlético heeft een probleem
'Het rood-witte team ging vol voor de overwinning, maar het trof Mignolet', begint het verhaal van AS. De krant somde daarna alle kansen van Atlético op, maar geen enkele ging binnen. 'Mignolet leek wel Inspector Gadget. Zijn armen reikten naar overal. Op punten verdiende Atlético Madrid de overwinning, maar in de match die moest gewonnen worden, bleef het bij één punt. De Belgen zijn nu al door. Atlético Madrid zal er nog voor moeten strijden.'

'Atlético heeft een probleem', concludeert 20 Minutos. 'Tegen Club Brugge probeerde het wel, maar het bleef achter met een scoreloos gelijkspel. De nachtmerrie van Atlético Madrid had een voor- en achternaam. Het is nu wachten op wat Bayer Leverkusen Porto gaan doen met het oog op de volgende ronde.