Vandenbempt onder de indruk van Union: Straffer dan vorig seizoen

Vandenbempt onder de indruk van Union: "Straffer dan vorig seizoen"

10-10-2022 13:05
8

Nadat Union Saint-Gilloise afgelopen seizoen vice-kampioen werd in de Belgische hoogste klasse, stond het voor het seizoen van de bevestiging. Dat zonder enkele van haar succesingrediënten: Casper Nielsen, Deniz Undav, Kaoru Mitoma en Felice Mazzu. L'USG staat na 11 speeldagen toch gewoon vierde en heeft 9 op 9 in Europa. 

Analist en commentator Peter Vandenbempt loofde Union in zijn wekelijkse Sporza-analyse. "Wat Union dit seizoen doet, is misschien nog straffer dan vorig seizoen", begon Vandenbempt. De analist wees op de vierde plaats van Union die het behaalde zonder Felice Mazzu die heel wat succes naar het Dudenpark bracht. 

Dat Union het goed doet in de Jupiler Pro League terwijl het ook in de Europa League actief is, ontging Vandenbempt niet. "Met die Europese belasting, al 5 wedstrijden in de benen en nu ook 9 op 9 in de Europa League, dat mag ook eens belicht worden", vond Vandenbempt. "Gewonnen in Berlijn en in Braga, Union Berlin is de leider in de Bundesliga en Braga is de gewezen koploper in Portugal. Dat zijn sterke competities."

"Dit stuntwerk van Union moet niet noodzakelijk zoveel onderdoen voor dat van Club Brugge in de Champions League. Ze spelen ook aantrekkelijke wedstrijden en zullen, tenzij een complete inzinking volgt, overwinteren in Europa", aldus Vandenbempt die ook nog een bloemetje wierp naar Union-trainer Karel Geraerts. "Hij heeft het werk van Mazzu met verve voortgezet en er zelfs nog een dominantere versie van gemaakt."