Stroeykens: Op zich kijken wij niet echt naar wat de buitenwereld zegt en doet

Stroeykens: "Op zich kijken wij niet echt naar wat de buitenwereld zegt en doet"

10-10-2022 11:50
9

Mario Stroeykens was met twee doelpunten in de 1-3-zege van Anderlecht tegen KV Mechelen van goudwaarde voor de Brusselaars. De 18-jarige spits viel aan de rust in om het tij te keren en na de wedstrijd stond hij voor de microfoon van VTM Nieuws.

Stroeykens lukte tegen KVM zijn eerste twee doelpunten voor de hoofdmacht van RSC Anderlecht en gaf aan dat het een last is die van zijn schouders valt. “Ik sprak er nog vaak met Guillaume (Gillet, red) over, dat dat de verlossing ging zijn die ook het spel en alle andere dingen makkelijker zou maken voor mij”, zei het Neerpede-product. “Vandaag is dat gebeurd, op een belangrijk moment voor de ploeg.” 

RSC Anderlecht trok tegen Malinwa met een 1-0-achterstand de rust in. Vlak na rust zorgde Stroeykens voor de gelijkmaker en ook de 1-2 kwam van de voet van de jonge Belg. “We hebben nu een stap gezet om het vertrouwen en de vechtlust van de groep terug naar boven te brengen”, zei Stroeykens.

De VTM-journalist wees erop dat de overwinning van Paars-Wit belangrijk was aangezien de onvrede bij de aanhang van Anderlecht groeide. "Op zich kijken wij niet echt naar wat de buitenwereld zegt en doet", liet Stroeykens optekenen. "De match was vooral voor ons als ploeg om het gevoel te krijgen dat we het samen kunnen klaarspelen."