Wij wilden echt tonen dat we bij Gent niet thuishoren op onze huidige plaats

"Wij wilden echt tonen dat we bij Gent niet thuishoren op onze huidige plaats"

09-10-2022 22:10
1

KAA Gent heeft een even eenvoudige als deugddoende zege geboekt op het veld van KAS Eupen: 0-4. Laurent Depoitre nam zijn elftal nog eens als vanouds bij de hand. De ervaren spits trof zelf raak en lokte bovendien een strafschop uit aan de Kehrweg.

Over die elfmeter mocht hij meteen zijn zegje doen bij Het Laatste NieuwsWas die niet al te licht gefloten? "Ik raakte de bal en de doelman niet. Er was een contact, misschien was het wat licht", wikt en weegt Depoitre. "Leve de VAR? Het hangt ervan af. Vaak overdrijven ze ook. Deze keer was het eens in ons voordeel." Het zette Gent alvast op weg naar een comfortabele driepunter in Eupen.

Het belang van die overwinning kan volgens Depoitre niet onderschat worden. De voorbije weken liepen De Buffalo's immers meermaals een blauwtje. "Dit geeft ons opnieuw wat lucht en vertrouwen voor het drukke programma dat eraan komt. We wilden vandaag echt tonen dat wij AA Gent zijn en niet thuishoren op onze huidige plaats in het klassement", geeft de spits de motivatie van zichzelf en zijn ploeggenoten weer.

Voor Depoitre hing er trouwens nog een speciaal randje aan zijn basisplek in de Oostkantons. Het betekende namelijk zijn 150e wedstrijd in de Jupiler Pro League in het shirt van Gent. Zelf "heeft hij de tel niet bijgehouden", geeft Depoitre toe. "Ik hoop dat ik er nog heel wat matchen kan aan toevoegen, maar uiteindelijk zijn dat maar cijfers. Daar hecht ik eigenlijk niet zoveel belang aan."