Red Flames moeten WK-droom opbergen na tegengoal in slotfase

07-10-2022 10:15 Laatste update: 10:25

Donderdagavond speelden de Red Flames een barragewedstrijd tegen Portugal om zo een stap dichter te komen bij het WK van volgend jaar. In Portugal gingen de Belgen met 2-1 de boot en missen zo het wereldkampioenschap.

België was na 28 minuten op achterstand gekomen na een doelpunt van Diana Silva. Vijf minuten voor rust kwamen de Red Flames op gelijke hoogte. Het was Tessa Wullaert die de 1-1 vanop de stip binnenschoot.

Het zag ernaar uit dat de Red Flames de verlengingen zouden ingaan tegen Portugal, maar enkele minuten voor tijd werkte Amber Tysiak een Portugese speelster in het strafschopgebied tegen de grond. De scheidsrechter legde de bal op de stip en aanvankelijk kwam Tysiak er met geel van af. Na een VAR-interventie was er goed en slecht nieuws voor België: de strafschop werd een vrije trap en de gele kaart werd een rode.

Vanuit de vrije trap kon Portugal niet scoren, maar een minuut voor tijd sloegen ze wel toe vanop hoekschop. Portugal mag zo door naar de laatste barragematch voor het WK. België is uitgeschakeld.