Mechele blijft vruchteloos wachten op Duivelse minuten, voor 15e keer in tribune

Mechele blijft vruchteloos wachten op Duivelse minuten, voor 15e keer in tribune

28-09-2022 14:19
45

Het begint stilaan een vertrouwd beeld te worden bij de Rode Duivels: Brandon Mechele die zich in trainingspak op de bank of de tribune nestelt. Hoewel de verdediger van Club Brugge de laatste tijd steevast op een oproepingsbrief kan rekenen, doet Roberto Martinez zelden tot nooit op hem beroep.

De cijfers van Mechele bij de nationale ploeg zijn op zijn zachtst gezegd bijzonder. De 29-jarige West-Vlaming werd voor de voorbije twee interlands in de Nations League, tegen Wales (2-1-winst) en Nederland (1-0-verlies), naar goede gewoonte opgeroepen. Dat was nu al 36 keer het geval. Naar slechte gewoonte kwamen daar echter geen speelminuten uit voort ... 

In totaal moest Mechele al vijftien keer vrede nemen met een plekje in de tribune. Negentien keer mocht hij plaatsnemen op de bank, maar bij de overgrote meerderheid van de duels bleef hij daar ook 90 minuten lang zitten. Blijven over: twee basisplaatsen in vriendschappelijke wedstrijden tegen Ivoorkust en Zwitserland en één schamele invalbeurt (van nog geen minuut) op bezoek bij Kazakhstan. Goed voor 180 minuten op 36 'selecties'.