Loting EK 2024-kwalificaties, België mogelijk tegen Frankrijk en Oekraïne

Loting EK 2024-kwalificaties, België mogelijk tegen Frankrijk en Oekraïne

27 september - 23:00
8

De voorbije dagen ging het vooral over de Nations League en het aankomende WK. Een mens zou haast vergeten dat de loting van de kwalificaties voor het EK 2024 binnen een dikke week is. België heeft bij de loting het statuut van reekshoofd.

Bij de kwalificaties worden alle Europese landen – op uitzondering van het geschorste Rusland – verdeeld over zes potten. De indeling komt er op basis van de stand in de Nations League. België was na de zege tegen Wales al zeker van een plaats bij de top tien in de Nations League en komt dus in pot 1 terecht.

Naast België zitten ook de vier deelnemers van de Final Four van de Nations League in pot 1. Het gaat om Nederland, Kroatië, Italië en Spanje. De Spanjaarden plaatsten zich dinsdag ten koste van Portugal voor de beslissende fase van het toernooi. Portugal zit bij de loting voor de kwalificaties van het EK 2024 natuurlijk wel nog in pot 1. De overige landen zijn Denemarken, Hongarije, Zwitserland en Polen.

Tijdens de loting kan België gekoppeld worden aan Frankrijk. De wereldkampioen zit namelijk in pot 2. Daar krijgen de Fransen het gezelschap van Engeland. De andere acht landen van pot 2 zijn Oostenrijk, Tjechië, Wales, Israël, Bosnië, Servië, Schotland en Finland.

Pot 3 bevat Oekraïne, Albanië, Noorwegen, Slovenië, Ierland, IJsland, Montenegro, Roemenië, Zweden en Armenië.

De landen zullen verdeeld worden in tien groepen. De eerste twee van elke groep mogen deelnemen aan het EK. Daar komen nog drie landen na de Play-Offs bij en gastland Duitsland. Op het EK zullen er dus 24 landen actief zijn.

De loting vindt op 9 oktober plaats in Frankfurt. Het toernooi wordt in de zomer van 2024 gespeeld in Berlijn, München, Dortmund, Gelsenkirchen, Stuttgart, Keulen, Hamburg, Leipzig, Düsseldorf en Frankfurt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie