STVV rouwt om Van Kets: Leko wilde hem naar Club Brugge halen

STVV rouwt om Van Kets: "Leko wilde hem naar Club Brugge halen"

27 september - 12:44
2

STVV heeft afscheid moeten nemen van Patrick Van Kets. De voormalige speler en coach overleed op 55-jarige leeftijd aan een spierziekte. Ex-manager Philippe Bormans heeft alleen positieve herinneringen aan hem. 

Van Kets was bij STVV de T2 van Ivan Leko. "In onze zoektocht naar een assistent voor Leko kwamen wij al snel bij Patrick uit", aldus Bormans bij Het Belang Van Limburg. "Hij had zich aangeboden en Roland Duchâtelet kende hem nog van bij Standard. Patrick was een heel aimabele man, een toffe, warme figuur. Iemand ook die wist waarover hij sprak. Toen Leko naar Club Brugge ging, heeft die nog geprobeerd hem mee te nemen, maar dat is niet gelukt."

Van Kets was vorig jaar nog actief bij het Indische Kerala Blasters, maar stapte daar zelf op. "Hij kreeg toen de eerste symptomen van zijn ziekte", zo vertelt Bormans. "Wij hebben hem in de Play-Offs eerder dit jaar nog uitgenodigd voor de topper tegen Club Brugge. Maar toen was de ziekte al zo ver gevorderd, dat hij in een rolstoel zat."

Van Kets heeft ook nog bij onder meer Racing Mechelen en Beerschot gespeeld. Verder speelde hij nog bij verschillende clubs in Frankrijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie