Debast debuteert sterk bij Rode Duivels: "Een topper in wording"

23 september om 12:44

Zeno Debast maakte donderdag zijn debuut bij de Rode Duivels tegen Wales (2-1). Debast speelde op de rechterkant, maar ex-bondscoach René Vandereycken zou hem graag centraal zien. 

"Martinez koos er begrijpelijkerwijs voor om Zeno Debast als de rechter centrale verdediger op te stellen, zijn vertrouwde positie bij Anderlecht, maar in de toekomst kan het nuttig zijn hem ook centraal uit te proberen", aldus Vandereycken bij Het Belang Van Limburg. "Vandaaruit kan hij met zijn snelheid en wendbaarheid links en rechts rugdekking geven. Zeker omdat Debast zoveel rust en maturiteit uitstraalt, zou ik het aandurven."

Vandereycken is duidelijk onder de indruk van zijn prestatie. "Debast is compleet, heeft een uitstekende techniek, goed kopspel en is een topper in wording. Bij het doelpunt van Wales verloor hij het kopduel doordat zijn positiespel niet perfect was. Hij stond iets voor Moore en liet hem in zijn rug komen, terwijl hij zich tussen het doel en de tegenstander had moeten opstellen", besluit Vandereycken met een kritische noot.

Zondag speelt België op verplaatsing bij Nederland. Start Debast dan opnieuw in de basiself?