Wilmots blikt terug op EK-debacle: "Slechte herinnering voor iedereen"

22 september om 12:29

De Rode Duivels spelen donderdagavond tegen Wales, en dat is altijd een vervelende tegenstander. Op het EK 2016 werd België verrassend uitgeschakeld door Wales. Bij de toenmalige bondscoach Marc Wilmots ligt dat nog vers in het geheugen.

"Het is een slechte herinnering voor iedereen", aldus Wilmots bij RTBF"Maar ik was realistisch genoeg om te weten dat het moeilijk zou zijn zonder driekwart van onze verdediging. Wij zijn België. We hebben niet de middelen van Frankrijk, dat op elke positie drie of vier spelers van hetzelfde niveau heeft. Als we tot het einde willen gaan, mag er niets gebeuren. Maar we verloren drie of vier basisspelers..."

Volgens Wilmots was de ruime zege tegen Hongarije (4-0) een vergiftigd geschenk. "Op een gegeven moment waren we compleet gek. We wisten zeker dat het ging lukken. Misschien had ik iedereen moeten kalmeren na die zege. Vergeet niet dat we tussen 2002 en 2012 geen enkel groot toernooi speelden. In 2016 moesten we plots Europees kampioen worden. Dat is toch wel veel gevraagd."

Die nederlaag tegen Wales werd Wilmots uiteindelijk ook fataal. Na het EK werd zijn contract namelijk ontbonden.